29 Kasım 2008 Cumartesi

Grafik tasarıma yeni başlayanlar


, sizin için küçük ama tasarım için çok önemli bilgileri elimden geldigince burada sizinle paylaşmaya çalışacagım. ilk paylaşımım kenar payı verme nasıl yapılır. bazı arkadaşlar bunu farklı olarak bilirler. ama bu bana göre bir kuraldır.
Standart bir çalışmada açılan zeminin içerisine, 4 tarafından 1 cm olamak üzere ayrı bir zemin daha açılır. verilen bu 1 cm. işin toplu ve düzenli görünmesini sağlar. Ayrıca her işte standart içinde çalışmayı sağlar.

Dış zemine, yani ilk açılan zemine isteğe bağlı olarak zemin olarak resim, renk yada tipografik bir çalışma yapılıyorsa yazının yada yazıların bir kısmı konulabilir.

İkinci açılan zemine ise (1er cm küçük olan) standart yazılar; firma adı, slogan, genel bilgiler, iletişim bilgileri vs vs. yerleştirilir.

Bu çalışma yapılan işin daha derli toplu görünmesini sağlar. Ayrıca baskı aşamalarında, yani baskı sırasında tırnak payı denilen olayda sorun çıkmamış olur, hemde işin bıçakta kesimi sırasında bıçak 1mm kaysa bile iş göze normal görünecektir. Hem tasarımcı hemde matbaacı basım esnasında sıkıntı yaşamayacaktır.

Hiç yorum yok: